Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co začít tím hlavním - penězi?

Pacient nemá žádnou smlouvu s nemocnicí. Pokud něco nefunguje, musí to v první řadě řešit pacient s pojišťovnou a žádat, aby mu zajistila péči.

0 0
možnosti

Pozoruhodný je verdikt soudu, že lékař musí vyšetřit, ale že VZP za jeho práci zaplatit nemusí!!! Co tomu říkáte? :-)

0 0
možnosti

Není pravda, že devastace zdravotnictví nikoho nezajímá. Politiky to skutečně nezajímá, protože na řešení zdravotnictví nezískají žádné politické body. Naopak! Sociální demokrati odebrali několik miliard korun, které šly především na platy zaměstnanců tím, že zrušili poplatky. Sociální demokraté dusí zdravotnictví a jsou za to odměněni. Vzpomeňme na oranžové tsunami Davida Ratha, když slíbil zrušení těchto poplatků!

Manažery nemocnic to samozřejmě také nezajímá. To jsou opět jen politické funkce. Proto drží basu, drží hubu a krok, co to jde.

Personální a morální devastace zdravotnictví zajímá již od Listopadu lékařskou komoru. Marně! Našimi politiky jí byly odebrány možnosti kontroly kvality zdravotní péče. Marně upozorňujeme na nutnost svobodných, přirozených vztahů. Ale když ani pravice o to nemá zájem a preferuje socialistický konstruktivismus ve všem, tak s tím nikdo nic nenadělá.

Personální devastace je dokonce podložená zákonem! Snížili se zákonné počty na odděleních tím, že se zákonem stanovily "nepokročitelné" počty, které se neustále podkračují! Není v lidských silách, aby personál tuto devastaci a exploataci ve zdraví přežil. A pak politici si chtěli udělat ze zdravotní péče perpetuum mobile. A to se dosud nikomu nepovedlo. Nyní to přináší trpké plody nám všem!

0 0
možnosti
Foto

R^Někdy mám pocit, že máme divnou mentalitu. Toho člověka tam nenecháme, takže uděláme zadarmo práci, na kterou nejsou lidi. A ještě na sebe necháme řvát ze všech stran.

4 0
možnosti

Tak vy jste byla 222 dní na cestách a stěžujete si na přepracovanost? Já neměl dovolenou 20 let, protože není kdy. Ve státním máte dovolenou a fond pracovní doby garantován, ale chápu, že jste se špatně vyspala. To postihne občas každého.

2 3
možnosti
Foto

Ve státním máme dovolenou a fond pracovní doby, k tomu přesčasy, porušování zákoníku práce, minimální personální vyhlášky etc. Ale jestli si myslíte, že jsem jen tak přišla za staniční a ta mi dala na 8 měsíců dovolenou, tak pojďte pracovat k nám, budete se tam mít jistě líp, než tam, kde pracujete teď... Jinak řečeno, abch mohla odjet, tak jsem měla 3 práce, abych si našetřila, a pak jsem dala výpověď. Myslím, že to píšu i v tom článku, občas je fajn nečíst jen nadpisy...

3 0
možnosti

Jen taková perlička. Jedem už bývalý ředitel pronesl větu - sestry po 40 jsou pro nemocnici nerentabilní. Potřebujeme mladou krev. Nevim, co by se stalo, kdyby my všichni 40 tileti jsme nemocnícim zamavali. Kolaps by byl dokonán.

5 0
možnosti

P42e10t76r 92S84k42á88c80e85l

29. 6. 2018 22:30

I proto je bývalým ředitelem, doufám, že byl vyhozen pro neschopnost...

1 0
možnosti
Foto

Ve zdravotnictví se musí pracovat a za chyby se draze platí. Dnešním mladým se nabízí mnohem snazší alternativy k vydělání peněz a tak není divu, že se do starostí, práce, nočních směn a těžké odpovědnosti nepohrnou.

0 0
možnosti
Foto

Za chyby hlavně zaplatí i někdo jiný, většinou pacient. Navíc víte, že se staráte o víc lidí,než je únosné, že se nemůžete rozpůlit, a i když se snažíte sebevíc, nemáte šanci všechno dělat perfektně a vedení nad tím mávne rukou a je jim to jedno, anebo ještě naopak vyžadují uplné nesmysly, uměle vytvářejí stresové situace, vládne protekce, donášení, lhaní, výmysly... A k tomu za dost neodpovídající peníze. Takže musim říct, že se nedivim, že za branami nemocnic nestojí zástupy. Myslím, že každý rozumný člověk primárně hledá místo, kde nemůže pro přepracovanost a jím nezaviněnou neúnosnost situace nikoho ohrozit.

3 0
možnosti

R^

Díky za vynikající informace, které naše občany nezajímají. Nezajímají ani naše politiky, ani manžery nemocnic, což jsou další politické funkce, nezajímají ani primaře, ani hlavní, ani vrchní sestry, protože není z toho cdesta ven a oni to neovlivní. A přitom zatím máme nejkvalitnější zdravotnictví na světě, které funguje na úkor zdraví zaměstnanců.

Zchraň se kdo můžeš a uteč!

:-)

2 2
možnosti
Foto

Útěk je taky řešení, ale je čas zkusit trochu zabojovat za zlepšení a trochu víc informovat, třeba se pak lidé začnou i zajímat, tlačit na politiky...

1 0
možnosti

Souhlasím s Vámi. A je to tak nejen ve zdravotnictví! Heslo "mládí vpřed" sice překypuje nabitou energií, ale bez jakékoliv praxe, na co sáhne, to se vždy nepodaří, kdo to má zachraňovat, když jsou zkušení nahrazení energií, co nakonec pohasíná?! Je to tak, jak píšete! Myslíte, že to někoho zajímá?! Hlavně, že jsme ušetřili, vyházeli lidi s vyššími platy, nahradili mládím, které dělá za nižší platy, ale kvalita jde, slušně řečeno, do kopru;-(

Držím palce, přeji hodně trpělivosti a hlavně Vám přeji štěstí na zkušené lidi;-)

Za článek dávám R^

2 0
možnosti
Foto

Díky, na zkušené lidi jsem zatím štěstí měla... Smutné je, že ti zkušení nemají téměř žádnou podporu a smladými je taky zacházeno jako s obtížným hmyzem.

1 0
možnosti
Foto

Sranda (nebo spíše trefněji smutné) je, že to takhle funguje dnes v mnoha odvětvích.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS